Logboek 2012

Datum Bericht
                                               2012
25 dec Vandaag de camera maar weer eens aangedaan en wat ik hoopte is uitgekomen: vogelpoep in de kast! (zie foto) Dus de mezen zijn dit najaar dus regelmatig in de kast geweest. Vandaag ook maar gelijk een nieuwe camera besteld,dit keer een gedraadde. Ik hoop deze in de kerstvakantie in te bouwen.De draadloze ga ik dan buiten de kast monteren om ook de activiteiten buiten de kast te registreren.
                                               Uitgevlogen!!!
05 juni En vandaag was het zover. Tussen 16.00 en 18.00 uur verlieten de mezen de nestkast. Dat was het dan. Leuk. Kijken of ze nog een keer beginnen, ander de kast mooi schoon maken en de camera herstellen, zodat we volgend jaar er ook geluid bij hebben en natuurlijk infra rood ledjes, zoadat we ook in donkere perioden kunnen kijken.
02 juni Het is een drukte van belang in het nest. de kuikens zijn flink gegroeid en zien er geweldig uit. Volgens ons is dit wel de leukste fase van de hele broedperiode. Volgens de officiële berekenmethode vliegen de mezen op 5 juni uit. We zijn benieuwd. Ik heb zelf het idee (of misschien meer hoop) dat het wel eens op zondag 3 juni kan gebeuren.De vleugels worden al geoefend.
24 mei Het is duidelijk. 5 eieren zijn uitgekomen. De kuikens groeien hard. Ik meende zelfs al een kuiken met geopende oogjes te hebben gezien. Het is een drukte van belang in het nest.Af en toe kan je goed zien hoe ze gevoerd worden.
20mei En weer een verrassing. Dacht ik dat er al dagen 7 eieren uit waren, zie ik vanmorgen dat er 6 zijn uitgekomen en er nog 2 in liggen. Ben benieuwd of deze ook nog uitkomen of dat we hier met het eerste verlies te maken hebben.
16 mei De eerste eieren zijn vanmiddag rond 13.00 uur uitgekomen. Het broeden gaat dus iets anders dan ik had gedacht. 19 dagen nadat het eerste ei is gelegd is deze ook uitgekomen. Zal de laatste dan ook pas over een week uitkomen? We zullen het zien.
09 mei Vandaag gezien dat de vogel op het nest wordt gevoerd, dus: vandaag aanvang broeden? Ik heb de teller wel daarop ingesteld
07 mei Vandaag toch een ei erbij, dus we zitten op 8. Ik heb geen idee wanneer deze gelegd is, ik meende gisteren ook al een 6ste te zien, maar was niet zeker. Volgens de p[apieren gaat de mees pas broeden als alle eieren gelegd zijn, vandaag dus starten?
06 mei Het broeden is in volle gang. De Mees verlaat wel met enige regelmaat het nest.
05 mei Terug van een weekje vakantie. Er blijken 7 eieren te zijn gelegd (zie foto op fotopagina) en de mees is aan het broeden, hoewel ze af en toe nog wel het nest verlaat. Af en toe komt het mannetje ook even buurten.
27 apr. Ja! Het is zover. Vanmorgen keek ik even naar de cam tijdens het ontbijt. De mees was er in, deed wat merkwaardig, en wat bleek? Er is een ei gelegd!! Naar verwachting worden de komende dagen meer eieren gelegd (8 tot 10 eieren).Echter: wij zijn er een paar dagen niet, dus de cam gaat niet aan helaas. Maar goed: blij dat het toch gelukt is en we kunnen er nog genoeg van genieten. leuk leuk!
24 apr. Na 10 dagen stilte in de kast plotseling deze morgen volop activiteit. Het nest werd herschikt en aangevuld. Ook zagen we regelmatig 2 pimpelmezen in het hok. In tegenstelling tot vorige keren, ging deze activiteit de gehele dag door. Dus toch??
14 apr. Na een tijd van stilte (hoewel, we kijken natuurlijk niet constant naar de beelden) gistermorgen eindelijk weer een pimpelmees in het hok geweest. De cam stond aan, dus er zijn opnamen van gemaakt. Vanmorgen om 09.oo uur stond de cam ook aan en zag ik eerst één en later kort twee pimpelmezen in de nestkast. Het blijft afwachten.
08 apr. Hé gelukkig. Vandaag tegen 13.00 uur is er toch weer even een pimpelmees in het hok geweest. We kunnen dat zien in het programmaaatje wat achter de webcam hangt. Deze slaat wat foto’s op. Helaas kan ik deze foto niet laten zien.Technisch nog niet mogelijk, maar dat komt.
07 apr. Na de vorig nacht hebben we de pimpelmees niet meer in het hok gezien helaas. Toch weer geen bewoner?
01 apr. Wederom gaat de pimpelmees in het hok overnachten. Dit gaat er op lijken!!
31 mrt. Vanmorgen de cam een tijdje aan gehad terwijl ik meekeek. Een pimpelmees vloog een aantal malen in en uit en inderdaad: er is wat meer nestmateriaal in de nestkast. Ben benieuwd of dit zich voortzet. 21.00 uur: En inderdaad, de pimpelmees heeft nog meer materiaal gebracht en overnacht in de kast. Dit gaat er op lijken. Helaas doen de ir ledjes het niet, dus in het donker zien wwe niets
24 mrt. Er is deze afgelopen tijd toch enige activiteit geweest in de kast. Dit is te zien aan de mosjes die er nu inliggen. Op 23 maart zag ik ’s morgens een koolmees in en uit gaan. Dat is mooi, maar absoluut geen garantie. We blijven hopen.
26 feb. Vandaag maar eens de camera aangedaan. Bomen van de buren zijn weggehaald, we zijn nu nog de enige die een fatsoenlijke boom in de tuin hebben staan. Dit zou moeten betekenen dat we wat meer vogels in de tuin krijgen. We hebben er overigens genoeg, maar dat zijn hoofdzakelijk mussen. Ook gaan we mijn kruidentuin nog wat vogelvriendelijkewr inrichten. Tot mijn verrassing blijkt dat er i.i.g. een vogel wat langere tijd in de kast is geweest. Dat is al meer dan het hele vorige jaar. Ben benieuwd of dit zich voortzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.